Location: Wenatchee, WA

Status: Complete

A former warehouse is now home to the Physical Therapy Department of the Wenatchee Valley Medical Center. The 7,200 SF remodel left the existing glue-lam beams exposed giving the space an industrial loft feel while the addition of cheerful finishes provide patients with a functional and pleasant space to rehabilitate. The existing concrete floor received a stain finish in the lobby and hallways, rubber flooring throughout the gym area, and sheet vinyl in the exam rooms. A new entry facade was applied to the concrete block exterior to make the building a cohesive part of the surrounding clinic campus. Existing openings were utilized for windows and 6 new solatube skylights were added in order to maximize daylight.
 
The program consisted of a built-in reception area, patient locker rooms, 6 private exam rooms, 5 semi-private exam rooms which are open to the gym, staff amenities, an equipment room, and a semi-enclosed office for the physical therapists.

Physical Therapy Department

1/9